Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Fahlvik Vår egen Mattias Athlin provar fäktning med ögonbindel 12 juni 2015

Fäktning för synskadade - ny grupp tränar hos EGF

2015-06-13 20:12
Vi hälsar ett gäng nya fäktare välkomna till oss. Det är Fäktning för synskadade - ett projekt av LatiCe och Syd i Fokus och som finansieras av Arvsfonden som har börjat träna hos oss på EGF.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 23:38

När övriga Stockholm förberedde Prins-bröllop så mötte EGF's värjfäktande motionärer fäktare från den nystartade fäktklubben Prêt. Prêt är resultatet av projektet "Fäktning för synskadade" som syftar till att etablera fäktning för synskadade i Sverige.  Prêt bedriver träning i EGF's lokaler två gånger i veckan.

 

Den tydligaste skillnaden mot den värj-fäktning som vi bedriver i EGF är, förutom att fäktarna har svarta ögonbindlar, att man har en tunn lina tejpad utmed mitten på pisten. Det är en guide som gör att man vet pistens riktning. Poäng räknas inte såvida man inte haft klingkontakt först. Springstötar, fleches, är heller inte tillåtna.

 

Efter en jämn poule-omgång, där alla fäktade mot alla, stod vår Mathias Athlin som segrare.  Men alla hade kul och fäktade bra.  Ett trevligt arrangemang som säkert kommer att åter upprepas.

 

Mer om föreningen kan du läsa på deras hemsida www.ffsynskadade.se

 

 

 

Skribent: Johan Fahlvik / Tina Grübb

Träningslokal:
Hagalundsskolan,
Klövervägen 2 över gården,
Solna

 

 

 

 

Postadress:
En Garde Fäktförening Solna - Fäktning
Bladin, Kalvgränd 34
17545 Järfälla

Besöksadress:
Klövervägen 2
16959 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info