Föreningen

En Garde Fäktförening verkar i syfte att bedriva fäktning på florett, värja och sabel i enlighet med de olympiska reglerna. Fokus ligger på florettfäktningen, vilket vi utbildar våra nybörjare på. Nybörjarkurser anordnas varje termin. Träningsverksamheten leds av Maestro Tommaso Marchi.

Föreningen bildades 2010 och startade träningsverksamheten i januari 2011 i egen fäkthall i fd Hagalundsskolans aula i Solna. Sedan starten för fem år sedan har föreningen genom aktiv nyrekrytering vuxit till en av de största i Sverige. Föreningen har nu ca 400 medlemmar och ca 80 aktiva fäktare.

Vi vill på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Vi vill bidra till att fäktningen växer genom att utbilda många nybörjare, samtidigt som vi strävar efter många tävlingsstarter på alla nivåer och resultat nationellt och internationellt. Ungdomar som startar som nybörjare ska kunna utvecklas som fäktare men även som ledare och domare. Vi deltar även med utåtriktad verksamhet där vi visar upp fäktning, t ex vid Idrottens dag i Hagaparken. Vi ordnar även eventfäktning.

Sedan starten har föreningens fäktare tagit en stor mängd medaljer på svenska och nordiska mästerskap i florett och har varit uttagna till internationella mästerskap som Kadett EM, Kadett VM, Junior EM, Junior VM.

Välkommen till En Garde Fäktförening i Solna!

Uppdaterad: 24 AUG 2018 15:23
Skribent: Henrik Rundquist