Hoppa till sidans innehåll

Första tävlingen för nya En Garde

31 JAN 2011 17:46
Coupe de Helsingborg 29-30 januari blev det första tävlingstillfället för En Garde Fäktförening. 14 fäktare som är medlemmar eller snart på väg till EGF tog tåget söderut för att kämpa om masterspoäng – och naturligtvis äran! Mamma Wickman hanterade logistiken och papporna Rundquist, Engström och Ejemyr var medföljande reseledare och allmänt supportteam. Stämningen i truppen var mycket hög med god kamratskap såväl En Garde-fäktarna sinsemellan som med fäktare från andra föreningar.
  • Skapad: 31 JAN 2011 17:46

Och resultaten lät inte vänta på sig! Föreningens första guldmedalj kom genom Elis Wickman som i en välfäktad match vann finalen i Äldre Ungdom mot Göteborgs Josef Rizell med siffrorna 15-9. Stort jubel från hela truppen!

 

Många andra gjorde fina insatser och totalt kunde föreningen resa hem med 5 medaljer i bagaget. Harriet Rundquist vann silver i Yngre Ungdom, Alida Falkenström tog brons i både Junior- och Kadett-klasserna och Alexander Bratthall tog brons i Äldre Ungdom.

 

Nu siktar vi vidare! Först mot S:t Erikscupen 19/2, West Coast Challenge (Gbg) 26-27/2 och Challenge Wratislavia i Wroclaw, Polen 25-7/3.

 

En Garde!

Skribent: Peter Ejemyr

 

READ THE INSTRUCTIONS FOR PURCHASING EGF CLOTHES HERE!!!!! 

Postadress:
En Garde Fäktförening Solna - Fäktning
Carola Bladin, Kalvgränd 34
17545 Järfälla

Besöksadress:
Södra Långgatan 20
16959 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info