Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Ejemyr Guld till Christoffer

Solna vann medaljligan vid Ungdoms-SM i Fäktning

23 MAJ 2011 23:38
När Ungdoms- SM på florett, värja och sabel avgjordes under helgen 21-22 maj lyckades En Garde Fäktförening Solna som enda klubb ta fyra individuella guldmedaljer vann därmed medaljligan. Tillsammans med två individuella brons, tre lagguld och ett lagbrons och placerade sig föreningen som tvåa i sammanräkningen om bästa klubb.
  • Skapad: 23 MAJ 2011 23:38

 

En Garde Fäktförening bildades i december 2010 och bedriver sin verksamhet i Hagalundsskolans tidigare aula som numer är Solnas fäktsal.

Under ledning av Tomasz Góral, Sveriges vapenledare för florettfäktning, har föreningen på kort tid etablerat en livaktig verksamhet som lockar såväl nybörjare som ungdomsfäktare redan etablerade i den svenska eliten.

Svenska mästerskapen i fäktning för ungdomar och kadetter (födda 1994-99) gick i år traditionsenligt i Karlskrona. Årets mästerskap hade rekordstort deltagande med över 400 starter på de tre vapnen florett, sabel och värja.

Mest framgångsrik från En Garde Fäktförening var Sebastian Gedin som vann individuella guldmedaljer i såväl Florett Äldre Ungdom som Sabel Äldre Ungdom. Två ytterligare guldmedaljer individuellt gick till Solna Yngre Ungdom där Harriet Rundquist vann damklassen och Christoffer Ejemyr herrklassen. Christoffer vann också ett brons i Sabel i sin åldersklass och Elis Wickman tog likaledes brons i Florett Äldre Ungdom.

 

Även i lagtävlingarna hade Solnas fäktförening stora framgångar med guld i:

  • Florett Herrar Äldre Ungdom (Sebastian Gedin, Elis Wickman, Alexander Bratthall)
  • Florett Herrar Yngre Ungdom (Christoffer Ejemyr, William Alfven, Albin Widén)
  • Florett Damer Kadetter (Alida Falkenström, Julia Engström, Alice Engström)

samt lagbrons i:

  • Florett Herrar Kadetter (Elis Wickman, Adrian Lind af Hageby, Adam Hammarström)

 

I och med USM avslutades också Masters – en prestigefylld nationell tävlingsserie över hela säsongen. En Garde Fäktförening kan här stoltsera med tre vinnare; Elis Wickman i Florett Äldre Ungdom, Harriet Rundquist i Florett Yngre Ungdom och Sebastian Gedin i Sabel Äldre Ungdom.

– Jag är fantastiskt nöjd, säger föreningens huvudtränare Tomasz Góral. Både med de fina resultaten på Ungdoms-SM och med att vi på kort tid har lyckats bygga upp en stark verksamhet i Solna, där det tidigare saknades en fäktförening. Nu planerar vi för att bygga vidare, först och främst med att till hösten dra igång en omfattande nybörjarverksamhet, avslutar Tomasz Góral.

För sammanställning av resultat, se www.fencing.se.

Bilder finns tillgängliga för fritt utnyttjande och vi arrangerar gärna fotografering av medaljörer och fäktsal!

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Ejemyr
tel. 0733-611000
This is a mailto link

Skribent: Peter Ejemyr

 

READ THE INSTRUCTIONS FOR PURCHASING EGF CLOTHES HERE!!!!! 

Postadress:
En Garde Fäktförening Solna - Fäktning
Carola Bladin, Kalvgränd 34
17545 Järfälla

Besöksadress:
Södra Långgatan 20
16959 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info