Hoppa till sidans innehåll

Fäktningen kommer till Solna - ny fäktsal öppnar i Hagalundsskolan

18 JAN 2011 22:17
Fäktningen i Sverige och Stockholm utvecklas – En Garde Fäktförening startas i Solna
på nyåret 2011!
  • Uppdaterad: 29 JUN 2014 22:02

Med fokus på florettfäktning, men även värja och sabel kommer föreningens huvudtränare Tomasz Goral leda tränings- och utbildningsverksamheten. Fäktningen är en sport med potential att växa och att etablera en ny klubb i Solna gör att vi kan nå fler intresserade ungdomar i hela Stockholmsområdet säger Tomasz.

I december bildades den nya En Garde Fäktförening som kommer vara placerad i Solna, Stockholm.

Till föreningen kommer Sveriges på senare år mest framgångsrika florettränare Tomasz Goral att knytas som huvudtränare.

En Garde Fäktförening kommer att bedriva fäktning på florett, värja och sabel enligt de olympiska reglerna. Föreningen har som målsättning att bedriva träningsverksamhet i enlighet med fäktsportens traditioner och erbjuda främst ungdomar och vuxna i klubbens närområde, men också från stockholmsområdet som helhet, möjlighet att träna och tävla utifrån sina förutsättningar och ambitioner. Föreningens ambition är även att möjliggöra för personer med rörelsehinder att utöva fäktning. Samtidigt kommer En Garde Fäktförening på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. En viktig del i verksamheten är att skapa en miljö för kamratskap, trygg social gemenskap och en ödmjuk attityd.

Föreningens verksamhet kommer att från början av 2011 förläggas i luftiga lokaler i Hagalundsskolans Aula på Klövervägen 2 (över gården) i Solna. Ett informationsmöte kommer preliminärt att hållas i lokalen torsdag den 13:e januari kl 19.00.

Förutom traditionell fäktning och utbildning enligt ovan kommer En Garde Fäktförening också att kunna erbjuda aktiviteter som företagsfäktning, uppvisningsfäktning, svensexor/möhippor mm. för intresserade.

Föreningens styrelse utgörs Henrik Rundquist (ordf.), Joakim Widén (v. ordf.), Birgit Naavalinna (kassör), Urban Engström (sekr.) Anita Wickman, Fredrik Jäderling, Johan Hultgårdh samt Tomasz Goral.

 

För mer information och anmälan, kontakta Urban Engström (This is a mailto link, 0705-709080) eller Anita Wickman (This is a mailto link, 073-9687666).

Föreningens tränare Tomasz Goral nås på
This is a mailto link eller 0735-783759. 


Mer information kommer löpande på vår Facebook-sida. Sök ”En Garde Fäktförening” eller http://tinyurl.com/En-Garde-Faktforening.

 

  

Skribent: Johan Palmkvist

 

READ THE INSTRUCTIONS FOR PURCHASING EGF CLOTHES HERE!!!!! 

Postadress:
En Garde Fäktförening Solna - Fäktning
Carola Bladin, Kalvgränd 34
17545 Järfälla

Besöksadress:
Södra Långgatan 20
16959 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info