Hoppa till sidans innehåll

Invigning av EGF:s lokaler i Solna

18 SEP 2011 21:33
En Garde Fäktförening Solna (EGF) bildades i oktober förra året och på onsdagen invigdes lokalerna i Hagalundsskolan.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:29

En Garde Fäktförening Solna (EGF) bildades i oktober förra året. Efter någon månad eller två lyckades föreningen hitta en mer eller mindre bortglömd aula i den nedlagda Hagalundsskolan, nära Solna station. Verksamheten startade i januari och under vårterminen har föreningens föräldrar och dess huvudtränare Tomasz Gorál arbetat intensivt med att bygga upp verksamheten och parallellt med detta omvandla den gamla aulan till en väl fungerande idrottslokal. Väsentliga bidrag till det arbetet har givits av Stockholms Idrottsförbund (Idrottslyftets anläggningssatsning), Solna Stad, Svenska Fäktförbundet och ett flertal privata sponsorer.

”Sveriges vackraste fäktsal”, är något som man ofta hör EGF-aktiva påstå. Detta är naturligtvis upp till var och en att bedöma men med åtta meter till tak, stora läktare, nyinlagt idrottsgolv och nio pister med fasta markeringsapparater så är fäktsalen i Solna onekligen mycket tilltalande och fyller väl föreningens behov.

Onsdagen den 14 september arrangerade EGF den officiella invigningen av sin fäktsal. Ett hundratal besökare bjöds på Pommac, ”snittar”, varmkorv från Solna korv (naturligtvis!) och mycket annat. Föreningens ungdomar visade och demonstrerade utrustning och regler samt fäktade uppvisningsmatcher.

Bland gästerna märktes företrädare för Svenska Fäktförbundet, Stockholms Idrottsförbund och Stockholms Fäktförbund. Från Solna Stad kom såväl ordföranden för Kultur- och Fritidsnämnden som förvaltningschefen med flera medarbetare. Senare på kvällen (efter sitt möte) kom stora delar av Stadsbyggnadsnämnden, föreningens hyresvärd.

I sitt invigningstal riktade föreningens ordförande Henrik Rundquist ett stort tack till bidragsgivare och sponsorer samt lyfte fram hur viktigt det är att våga tänka annorlunda och kreativt när det handlar om att lösa idrottens lokalbehov. Det går att bedriva bra verksamhet utanför de traditionella idrottshallarna… till och med i en gammal aula!

 

Bilder från invigningskvällen

Artikel på Solna Stads hemsida

Anders Ekegrens blog (ordförande i Stadsbyggnadsnämnden)

EGF på Facebook

Skribent: Peter Ejemyr

 

READ THE INSTRUCTIONS FOR PURCHASING EGF CLOTHES HERE!!!!! 

Postadress:
En Garde Fäktförening Solna - Fäktning
Carola Bladin, Kalvgränd 34
17545 Järfälla

Besöksadress:
Södra Långgatan 20
16959 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info